21 ianuarie 2022 Comentarii

Iarna nu omoară florile. Le dă posibilitatea să renască.

Safala Iarna

Astăzi ne-am trezit înconjurați de o mare de alb! E atâta liniște în jur, iar la noi în casă miroase a scorțișoară…Dincolo de geamul ferestrei steluțele argintii se deschid din nori și dansează liniștite în drumul lor spre pământ. Ce frumoasă e iarna…peste noapte a reușit să asterna un covor necuprins de zăpadă și să reducă la tăcere orice încercare a naturii de a se împotrivi. Ca într-o poveste soarele trimite timid câteva raze care se reflectă în zăpada proaspăt căzută. Mândru de reușita lui admiră peisajul încremenit și trimite raze reci peste albul nesfârșit.

Iarnă e despre odihnă, despre noi toți, împreună, privind pe fereastră acest spectacol înghețat.

 A fost un an plin. Privind inapoi ne întrebăm oare când le-am aliniat pe toate?!

În martie începeam cu echipa domnului Sîngeorzan de la Ilva Mică împrejmuirea terenului. Oameni faini și vrednici. Deși am crezut la vremea aceea că a venit primăvară din păcate nu era deloc pe aproape. I-am avut alături pe cei care au devenit prietenii noștri până la finalul lunii octombrie, timp în care au construit trei kilometri și jumătate de gard, au amenajat drumurilor de acces în viitoarele livezi de alun și zmeur și au construit o minunăție de lac de acumulare pentru irigații.

În iunie băieții de la Hygrove ne-au construit cele mai frumoase solarii pentru zmeură, îi recomandăm cu mare drag pentru profesionalismul cu care au lucrat. Apoi cei de la Dabacco ne-au ajutat la pregătirea solului, scarificare, arat și frezat. Spre finalul toamnei echipa Planturo a poposit la Șinteu pentru plantarea a aproape 4,000 puieți de alun.

Le mulțumim tuturor și le suntem recunoscători, fără ei nu am fi atât de aproape de împlinirea acestui vis.

Iar la final vă las această imagine, iar noi rămânem lângă o ceșcuță de ceai cald în așteptarea primăverii. 😊

Pe curând!

Oana G.

 

Facebook Comments Box