1 februarie 2023 Comentarii

Ce ar fi iarna fără miros de pâine în casă?

Ce ar fi iarna fără miros de pâine în casă?

Anul acesta iarna ne-a lăsat să o așteptăm, poate mai mult decât în alți ani. Fulgii de zăpadă au întârziat să apară trimițând însă stropi de ploaie din belșug.
Miercuri…o zi că oricare altă pentru unii, o zi specială însă pentru noi, afară ninge, ninge și zpada este viscolită de un vânt puternic, noi privim pe geam dansul fulgilor de zăpadă, în sobă arde focul iar mirosul de pâine caldă a cuprins întreagă casă. Iar noi suntem bucuroși!!! 😊
Pare ciudat să ne bucurăm de lucruri așa de mici când peste tot fericirea se prezintă atât de sofisticat, dar vă spun cu căldură și cu multă credință fericirea chiar există în lucrurile simple!
Pâinea de casă pe care ofer familiei frământată cu drag m-a învățat rabadarea, am învățat că unele lucruri chiar au nevoie de timp.
Vă las și vouă rețeta poate doriți să experimentați fericirea într-o zi banală de miercuri! 😊
Pâine de casă
Ingrediente: 1kg făină 650, 700 ml apă călduță, 1 pliculeț de drojdie uscată, 20 grame sare, 30 ml ulei.
Mod de prepare:
1.Într-o ceașcă pun aproximativ 50 ml din apă călduță, pliculețul de drojdie și le amestec până drojdia se dizolvă.
2.Într-un bol încăpător incorporez făina în apă rămasă iar apoi adaug amestecul de apă cu drojdie, le mixez pe toate ușor. Va rezulta un aluat lipicios și este perfect să fie așa! Las să se odihnească aproximativ 20 minute.
3.După cele 20 de minute adaug sarea și încep să întind aluatul de aprovimativ 4 ori. Las apoi la odihnit 30 de minute.
4.Pregătesc o tavă unsă cu ulei și transfer aluatul în ea. Acopăr cu o folie de plastic și las 30 de minute.
5.Încep apoi să întind din nou aluatul (fac acest procedeu tot la 20 de minute și întind de aproximativ 4 5 ori) 😊
6.Încălzesc cuptorul la 230 grade și coc pâinea pt 15 minute, apoi reduc temperature la 190 de grade și coc pentru încă 30 de minute.
Poftă bună! 😊
Oana G.

Facebook Comments Box